REVARCO, voorop in varkens!

Fotoalbum

Good Farming Star

 

Good Farming Star is bestemd voor de Nederlandse retailmarkt. In eerste instantie voor Albert Heijn. Het vraaggestuurde concept kenmerkt zich door extra aandacht voor welzijnsaspecten en duurzaamheid. Het vlees van Good Farming Star heeft een ster volgens het 'Beter Leven' kenmerk van de Dierenbescherming. Het onderscheidende vermogen v

an het marktconcept Good Farming Star ligt op het boerenerf. Het concept houdt op hoofdlijnen in dat dieren meer ruimte hebben, extra speeltjes in de stallen hebben en de mannelijke dieren niet gecastreerd worden. Deze varkens voldoen aan het kenmerk een STER van de Dierenbescherming. Dit kenmerk kent de Dierenbescherming toe aan dierlijke producten en kan worden beschouwd als een aanbeveling. Deze dieren worden verkocht aan Albert Heijn. In de winkels van Albert Heijn zal alleen nog varkensvlees met een ster van de Dierenbescherming te koop zijn.

AH is goed voor een afzet van circa een miljoen varkens. Globaal nemen de andere supers ongeveer 2 miljoen varkens voor hun rekening, de andere 17 miljoen varkens zijn voor het buitenland.

Leveringsspecificaties van Good Farming Star komen overeen met Good Farming Welfare waarbij er voor de varkenshouder extra rendement te behalen is door een meeropbrengst en een hoger saldo door verbetering van technische resultaten.