REVARCO, voorop in varkens!

Fotoalbum

Concepten

Diverse slachterijen werken met concepten. Een concept is een alles omvattend plan waarin de belevingswereld van de consument tot zijn recht komt. Het product is onderscheidend van het gemiddelde van de markt.

Binnen een sterk concept zijn meerdere elementen verwerkt die de verwachtingen van de consument overtreffen. Deze elementen zijn onderscheidend ten opzichte van de concurrenten. Dit resulteert in een hoger opbrengstniveau en een betere marge.

In de varkenshouderij betekent het leveren binnen een concept dat een produktiewijze wordt vertaald naar een afzetmarkt. Zo heeft Vion het Good Farming Welfare-concept met extra welzijnseisen voor de Britse markt, het Good Farming Globalconcept, bestemd voor de wereldwijze markten en het Good Farming Star concept wat door de door de Dierenbescherming wordt gewaardeerd met een ster volgens het 'Beter Leven' kenmerk. Andere slachterijen hebben eveneens diverse concepten.

Meest aansprekend is het Milieukeurconcept van de Hoeve. Binnen dit concept wat vooral gericht is op duurzaamheid, zijn ook enkele REVARCO leveranciers aangesloten.

Een nieuw concept is het Frievar concept. Frievar is een groep varkenshouders die samenwerken aan eerlijk vlees: door op een geborgde, gezonde, bewuste, duurzame manier varkens te houden met oog voor dier en omgeving. Door samenwerken worden niet alleen schaalgrootte voordelen gehaald door gezamenlijk in-en verkopen, maar ook door het primaire stuk van de keten zo efficiënt mogelijk te organiseren. Van opfokzeug tot slachtvarken.